
"Çağımızın Itri’si hayatını kaybetti
Türk musikisinin ustası ve tasavvuf camiasının üstadı Ahmet Hatipoğlu vefat etti. Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in “Çağımızın Itri’siydi” dediği Hatipoğlu, son yolculuğuna bugün Ankara’da uğurlanacak.
TRT ve Devlet Musikisi Tasavvuf Müziği Korosu Şefi ve bestekarı Ahmet Hatipoğlu, 82 yaşında vefat etti. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesinde bir süredir tedavi gören Ahmet Hatipoğlu, önceki gece yaşamını yitirdi. Ahmet Hatipoğlu’nun cenazesi, bugün Ankara’da Diyanet İşleri Başkanlığı Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde ikindi vakti kılınacak namazın ardından Cebeci Asri Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanacak. Diyanet İşleri Başkan Mehmet Görmez, Ahmet Hatipoğlu’nun vefatı üzerine üzüntülerini dile getirirken “Çağımızın Itri’siydi” nitelemesinde bulundu.
Musiki müdürüydü
Ahmet Hatipoğlu, 1955’te ses sanatçılığı sınavını kazanarak Ankara Radyosuna girdi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1961’de mezun olan Hatipoğlu askerlik göreviyle avukatlık stajının bitiminden sonra tekrar Ankara Radyosuna döndü. Tambur sanatçısı Hatipoğlu imtihanlarını vererek ses yönetmeni (tonmayster) ve kudüm sanatçısı oldu. Sonraki yıllarda, “Türk Musikisi Müdürlüğü” yaptı. Hocalık, denetleme, araştırma ve inceleme, repertuvar gibi çeşitli sanat kurulu uzman üyeliklerinde bulunan Hatipoğlu, Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuvarında 4 yıl ders verdi.
50 yıllık sanat hayatı
Elli yılı aşkın sanat hayatında sayısız dini ve din dışı Türk Musikisi eserine icra vasfı kazandırarak bu eserleri repertuarımıza sokan Hatipoğlu, pek çoğunu bizzat sesi ve sazıyla ya da şefliğini yaptığı Klasik Koro ve Tasavvuf Musikisi Korusu ile yurtiçi ve yurtdışında verdiği konserlerle tanıttı.